ماهی از نظر مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، ید و کلر غنی و سرشار از ویتامین هاست. فسفر گوشت ماهی برای ساختمان استخوان و دندان بسیار مفید است.
در
گوشت ماهی مقدار زیادی ید وجود دارد که خاص گوشت ماهی و سایر آبزیان است.
سایر مواد غذایی حیوانی و گیاهی از نظر ید فقیر هستند. از آن جا که یک رژیم
غذایی خوب باید روزانه ۲۰۰-۱۰۰ میلی گرم ید برای افراد بالغ و ۵۰ میلی گرم
ید برای کودکان داشته باشد. براحتی می توان ید مورد نیاز بدن را از طریق
خوردن ماهی برطرف کرد.
ویتامین
D موجود در ماهی در عمل استخوان سازی بدن نقش مهمی را ایفا می کند و نیز
این ویتامین باعث افزایش جذب کلسیم و فسفر در روده می شود. ماهی دارای
ویتامین A است که این ویتامین از ویتامین های مهم بوده، کمبود آن باعث سخت
شدن پوست و شکنندگی موها و شب کوری می شود.
مصرف
گوشت ماهی برای رشد و پیشگیری از بیماری ها اهمیت دارد. در سراسر دنیا
افرادی که ماهی مصرف می کنند کمتر دچار سرطان و بیماری قلبی می شوند و نسبت
به سایر افراد عمر طولانی تری دارند. محققین چربی مفید و بی نظیر ماهی را
دلیل اصلی این مسأله می دانند. روغن ماهی برخلاف چربی گوشت قرمز سرشار از
نوعی اسید چرب به نام امگا - ۳ است این اسید با رقیق کردن خون شریان ها را
حفظ و باعث کاهش فشار خون، افزایش کلسترول تنظیم ضربان قلب و افزایش انعطاف
پذیری شریان های تیر و صفر می شود. ماهی از نظر دارا بودن آنتی اکسیدان
های قوی مانند ملونییوم کوآنزیم Q۱۰. (ضد پیری و بیماری) غنی است. برخی از
اثرات مثبت ماهی در رژیم غذایی به شرح زیر می باشد:
۱- پیشگیری از سرطان پستان
۲- جلوگیری از سکته مغزی
۳- حفاظت از ریه افراد سیگاری
۴- دفاع از بدن در مقابل بیماری دیابت
۵- متوقف کردن حملات قلبی
۶- حفظ خاصیت انعطاف پذیری شریان ها